Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2020. július 13.

Hóvirágcsoda Szőcsényben

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2016-03-05
A szokatlanul enyhe időjárásnak köszönhetően nagyon korán szirmot bontott a tavasz hírnöke. Somogy megyében is sok helyen már hetek óta valóságos hóvirágtenger borítja az erdőket mezőket.A hóvirág-szezon csúcspontja március nyolcadika, a nőnap, viszont a magyar nők több éve már nem kaphatnak hóvirágot, hiszen az Európai Unió 2005-ben nyilvánította védetté. A jogszabály meghozta az eredményét, ugyanis ennek köszönhetően, ismét rengeteg hóvirágban gyönyörködhetnek a Szőcsény-pusztai erdőbe kirándulók.

Virágszőnyeg fogadja szőcsényi erdőbe látogatókat. A több mint 12 hektáron elterülő Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakiskola területén így kora tavasszal virágmezővé alakul a fák alatti avar.

Szívesen szednénk is belőle egy csokorra valót- mondja az egyik diák, azonban tudja, hogy a hóvirág védett növény lett Magyarországon, így leszakítása és gyűjtése tilos.
Aki leszedi a virágot, annak tövenként 10.000 Ft-os büntetést szabhatnak ki, az emberek nagy többsége elfogadta a tényt, hogy a virág védett és tilos leszedni, ezért évek óta ebből Szőcsényben nem volt probléma. Az erdészeti- mezőgazdasági iskola tanulói büszkék arra, hogy ilyen mesés, szép környezetben tanulhatnak. A lányok is csodájára járnak a nem mindennapi látványnak.

A szakemberek véleménye megoszlik abban, hogy káros-e a növény leszakítása, a hagyma földől való kitépése viszont, minden képen a növény életének végét jelenti. Tehát a mondás itt is érvényes: mindent a szemnek, semmit a kéznek.

Írta: Huszti Gábor
Videó: Tavi Tv


fontos

KAFFEE

felnőttképzés

friss hírek

Búcsúzó végzős tanítványainktól
Búcsúzó végzős tanítványainktól
SZAKMA UTÁN ÉRETTSÉGI?
JELENTKEZZ!! Nappali és levelező munkarendben

Videó

ökoiskola

pályázat