Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2020. július 13.

Örökös Ökoiskola lettünk

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2016-12-14
2016. december 12-én, a budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium dísztermében az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szervezésében ünnepélyesen átadták az Első-, a Megújító- és az Örökös Ökoiskola címeket. 

Iskolánk, a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium immár Örökös Ökoiskola címmel büszkélkedhet. Varga Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője adta át az Örökös Ökoiskola címet az iskola képviselőjének. A hivatalos kézfogáson és oklevél átadáson kívül kiemelte, hogy nagy örömére szolgál ez a találkozás, hisz Szőcsénypusztát, az iskolát személyesen is ismeri. 

Román István, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte, hogy a Földművelésügyi Minisztérium által fenntartott iskolák szinte egytől egyig rendelkeznek az Ökoiskola Címmel. Az oklevelet átvevő intézmények a Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése (SH/4/5) projektben fejlesztett NATURA 2000 kiadványokat, Út az ökoiskola felé c. útmutatót, tervező naptárat, valamint az Országos Erdészeti Egyesület által az Örökös Ökoiskoláknak felajánlott 1-1 db Erdőgazda társasjátékot is kaptak ajándékba. 

Az örökös ökoiskola címet pályázati úton lehet elnyerni, azon iskoláknak, akik a korábbi években már kétszer hároméves periódusban rendelkeztek érvényes és elnyert ökoiskola pályázattal. Iskolánk túl van ezen 6 éves időszakon és a továbbiakban is folytatni kívánja azt az áldozatos munkát, amely a fenntartható fejlődést, a környezettudatos gazdálkodást, az ökológiai lábnyomunk csökkentését vagy akár a tiszta környezetért tett erőfeszítéseinket illeti.

Írta: Varga Viktória


fontos

KAFFEE

felnőttképzés

friss hírek

Búcsúzó végzős tanítványainktól
Búcsúzó végzős tanítványainktól
SZAKMA UTÁN ÉRETTSÉGI?
JELENTKEZZ!! Nappali és levelező munkarendben

Videó

ökoiskola

pályázat