Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2017. december 14.

Fenntarthatósági témahét 2017.

 
Szerző: mokaidu           Feltöltve: 2017-05-02
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásából a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében idén is megrendezésre került a Fenntarthatósági Témahét, amihez iskolánk is csatlakozott. A témahét keretén belül a 9a. és a 11a. osztályosokkal a fenntartható fejlődés, a passzívházak működésének témakörét jártuk körbe. 

Összegyűjtöttük, hogy melyek Földünk megújuló és nem megújuló természeti erőforrásai. Megvizsgáltuk, hogy mi emberek a mindennapi szükségleteink kielégítéséhez a nem megújuló energiákból mit, hogyan, mennyit és mire használunk fel, és ha mindezt abban a léptékben tesszük, ahogy ma, annak milyen következményei vannak és lehetnek környezetünkre. 

Székesfehérváron megtekintettünk egy passzívházat, ahol megismerkedhettünk az energiahatékonyságot szolgáló technológiai megoldásokkal (hőszivattyú, napelem, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető rendszer, hőszigetelő nyílászárók, LED világítótestek, homlokzati hőszigetelés, szürkevíz hasznosítás, természetes és mesterséges árnyékolás, házi komposztálás, szelektív hulladékgyűjtés), melyeket a témahét keretén belül tanulóink is feldolgoztak és bemutattak kiselőadások formájában.

A tanulóknak a témahét végén készíteniük kellett egy Fenntarthatósági Akciótervet, melyben bemutatják a megismert, tanult technológiák saját iskolánkban való alkalmazásának lehetőségeit.

A Fenntarthatósági Kupára a következő 5 csapat nevezett: 

Kékbálna
Csapatkapitány: Orsós Tamás
Csapattagok: Nyerges Gábor, Lovas Lilla

Zöld T-rex
Csapatkapitány: Pópé Richárd
Csapattagok: Tián Balázs, Horváth Milán

Másnaposok
Csapatkapitány: Makai Zoltán
Csapattagok: Illés Ádám, Laki Tamás

Foresters
Csapatkapitány: Szivler László
Csapattagok: Süle Patrik, Félix László

Vadonjárók
Csapatkapitány: Batiz Dávid
Csapattagok: Ócsárdi Olivér, Gerócs Dávid 

Az eredmény a témahét honlapján lesz megtekinthető május 8-án 12 órától. Reméljük sikerül majd jó eredményt elérnie tanulóinknak. 

Sandrik Beáta

kattints a képre a galériához

felnőttképzés

témahét

friss hírek

Sajtóközlemény
Megújultak a széchenyi zsigmond mezőgazdasági szakgimnázium kollégiumai
Meghívó - Pályaválasztási nyílt napra
Iskolánk 2017. 11. 15-én ismét pályaválasztási nyílt napot tart

ökoiskola

pályázat