Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2017. december 14.

Együttműködés szakképző iskolák között

 
Szerző: mokaidu           Feltöltve: 2017-06-24
Iskolánk az EMET által „határtalanul program keretében” kiírt „Együttműködés szakképző iskolák között” című pályázatán 1.270.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A támogatásból 2017-ben is két utazás valósulhatott meg. 

A szlovákiai Rozsnyó (Roznava) város Közgazdasági Technikum és Szakiskola diákjai egy hetet töltöttek nálunk, majd 21 diákunk szintén egy hetet tölthetett el Rozsnyón. 

Iskolánk területén a két ország diákjai közösen megtisztították az erdei akadálypályát, majd zárásként versenyen is kipróbálták. A szlovákiai tanulók megnézték a környék nevezetességeit, a marcali helytörténeti múzeumban megismerkedtek a kitelepített Szlovák családok történetével.

Tanulóink Rozsnyón a kollégium környékét parkosították, amit a város vezetésének jelenlétében adtak át. Természetesen a munkán kívül megismerkedtek a környék nevezetességeivel is. 
Megnézték Kraszna Horka büszke várát (sajnos csak kívülről), a betléri Andrássy kastélyt. Megmászták a Biela Vodi vízesései között kanyargó túraútvonalat. 

A két iskola kapcsolata szorosabbá vált. Diákjaink ismerete az előkészítő előadások és az utazás alkalmával bővült az elszakadt területek vonatkozásában. 

kattints a képre a galériához

felnőttképzés

témahét

friss hírek

Sajtóközlemény
Megújultak a széchenyi zsigmond mezőgazdasági szakgimnázium kollégiumai
Meghívó - Pályaválasztási nyílt napra
Iskolánk 2017. 11. 15-én ismét pályaválasztási nyílt napot tart

ökoiskola

pályázat