Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2018. szeptember 19.

Klíma- és környezetvédelmi vetélkedő

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2017-09-14

A Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium szeptember 14-én meghívásos Klíma- és környezetvédelmi vetélkedőt rendezett hat csapat részvételével. A kürtszó elhangzása után Torma Sándor Ede megbízott igazgató köszöntötte az ország különböző részeiről érkezett csapatokat. 

A versenyt Huszti Gábor a Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. Délelőtt elméleti tudásukról adtak számot a középiskolás diákok. Ebéd után akadálypályán mérték össze ügyességüket a három főből álló csapatok. Az összetett eredménybe a zsűri beszámította az előzetes feladatként hulladékból készített műalkotásokat is. 

Az eredményhirdetésnél, a helyi Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata örülhetett a leghangosabban, mivel ők szerezték a legtöbb pontot. Második helyezett a Szegedről érkezett Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium csapata lett. A dobogó harmadik fokára az Ásotthalomról jött Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata állhatott fel. Negyedik helyezett lett a szegedi Fodor József Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata. Az ötödik helyen holtversenyben végzett a Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégium csapata, ők Örkényből érkeztek, valamint az FM DASZK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.  

Az egész napos rendezvény végén az vendégek nagyon jó kedvvel köszöntek el a szervezőktől. A helyezetteknek a díjakat a Megyei Önkormányzat biztosította. Az egyik versenyző így köszönt el: "Nem fér a hátizsákomba az élmény, amit ma szereztem!"

A szervezők nevében köszönöm a dicséretet: Antics József, a Természetbarátok munkaközösségének vezetője. 

Antics József


kattints a képre a galériához

felnőttképzés

friss hírek

Tanévnyitó
2018/2019 tanév
Nyári ügyelet rend
Ügyelet

ökoiskola

pályázat