Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2020. június 01.

Nyílt nap volt iskolánkban

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2017-10-19
Pályaválasztási nyílt nap volt ma Szőcsénypusztán. A hozzánk érkező végzős tanulókat a hivatalos megnyitó keretében Tóth Krisztina igazgatóhelyettes asszony tájékoztatta a képzési palettáról. Előadásában nagy hangsúlyt fektetett a szakmai érettségire felkészítő évfolyamok bemutatására, a hiányszakmákhoz kapcsolódó ösztöndíj rendszerére, a technikus képzésre, a tangazdaság működésére, a személyi, tárgyi feltételek meglétére, a pozitív jövőkép adására.

A nyolcadik évfolyamos diákoknak, kísérőiknek és szüleiknek öt csoportban igyekeztünk megmutatni képzéseinket, a szakmákhoz kapcsolódó elvárásokat, a minőségi oktatás-nevelés környezetét, a hagyományok ápolását. Forgószínpad-szerűen eljuthattak a vadasparkba, a kertészetbe; megtapasztalhatták, hogy milyen mezőgazdasági gépekkel dolgoznak a diákok, hogyan juthatnak el a jogosítvány és a szakmunkás bizonyítvány megszerzéséig; a tanpályán élőben láthatták egy fa döntését, körszeletek vágását, a gallyazás technikáját; a kastélyban található bemutatóteremben szakmai előadás keretében kaptak ízelítőt az erdész, vadász képzésről, a környezetvédelemről, a természettudatosságra való nevelésről; a Széchenyi Zsigmond emlékszobában pedig az intézmény gyökereit, hagyományait, kulturális értékeit ismerhették meg az idelátogatók. 

A tartalmas, magas színvonalú nap is fémjelzi, hogy iskolánkban jól felkészült, szakmailag elhivatott pedagógusok dolgoznak, akik várják a jövő generációját is. 

A következő néhány hétben igyekszünk megjelenni képzési palettánkkal a környék pályaválasztási napjain, legkorábban október 7-én, szombaton Marcaliban, a Noszlopy Általános Iskolában, október 14-én, Kaposváron, a megyei pályaválasztási napon, ill. várunk minden érdeklődő nyolcadikos tanulót és szülőt november 15-én újra iskolánkban! 

Írta: Kisgyura Brigitta
Fotó: Matakovics István

kattints a képre a galériáhozfontos

KAFFEE

felnőttképzés

friss hírek

Búcsúzó végzős tanítványainktól
Búcsúzó végzős tanítványainktól
SZAKMA UTÁN ÉRETTSÉGI?
JELENTKEZZ!! Nappali és levelező munkarendben

Videó

ökoiskola

pályázat