Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2020. július 13.

Szalagavató Szőcsényben

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2018-02-10           Utoljára módosítva: 2018-02-13

Szalagavató Szőcsényben

Díszítés, virág, öltöny, kosztüm, szülői, baráti mosoly, izgalom, derű, öröm és felelősség. Minden benne van e néhány szóban. A végzős diákok iskolai életük egyik fontos állomásához érkeztek, a szalagavatóhoz. Csillogó szemekkel néztek a világba három, négy, öt vagy hat évvel ezelőtt ezek a fiúk és lányok, s ma már kész felnőttek. A tanév végi vizsgák után szakma lesz a kezükben, érettek lesznek, technikusként vállalhatnak munkát. Mit jelent ez a szalag? Maturandusként viselni iskolánk címeres szalagját megtiszteltetés, érdem, öröm. S nemcsak diáknak, nekünk, osztályfőnököknek is. Láttuk őket botladozni, tanulni, sírni, nevetni, s most itt állunk, hogy útjukra bocsáthassuk a legtöbbjét, és marasztaljuk azokat a tanulókat, akik nálunk szeretnék bővíteni tudásukat. Ez a mai nap értük volt.

A vadászkürt hangjai nyitották meg az ünnepséget, majd néhány verssel köszöntötték a végzősöket az alsóbb évfolyamokat képviselő tanulók. Iskolánk igazgatója, Torma Sándor Úr, Babits Mihály szavait adta útravalóként a maturandusoknak. Sok-sok vidám fénykép, amelyet még a szülők is megmosolyogtak, üdítően hatottak mindenkire. Jó érzés volt, hogy részesei lehettünk a mai napnak. A szalagavatót hagyományosan a bécsi keringő zárta. Igazi tánc volt, mély érzésekkel, izgalommal az arcokon, gyorsabban dobogó szívvel…mindenki megcsodálta a kilenc párt, akik előadták…magával ragadó volt.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves szülőnek, barátnak, rokonnak, kollégának, iskolánk nyugalmazott kollégáinak, hogy eljöttek és megtisztelték a végzős növendékeinket megjelenésükkel! Köszönjük!

Írta: Kisgyura Brigitta

Fotó: Matakovics István

kattints a képre a galériáhozfontos

KAFFEE

felnőttképzés

friss hírek

Búcsúzó végzős tanítványainktól
Búcsúzó végzős tanítványainktól
SZAKMA UTÁN ÉRETTSÉGI?
JELENTKEZZ!! Nappali és levelező munkarendben

Videó

ökoiskola

pályázat