Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2019. június 17.

Elbúcsúztattuk Torma Sándor igazgató urat

Szerző: mokaidu           Feltöltve: 2018-10-04

Elbúcsúztattuk Torma Sándor igazgató urat

Nyugdíjba vonulása alkalmából nagy tisztelettel és szeretettel köszöntötték tegnap este a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium megbízott igazgatóját a városi pedagógusnapon. Életútjának legfontosabb állomásait olvasták fel, olyan állomásokat, amelyek meghatározták személyiségét, pedagógiai hitvallását, munkabírását, a kollégákkal, szülőkkel való együttműködését, értékrendjét.

Ennek folytatásaként ma délután, a tanévzáró után a Kányavári-szigeten köszönt el az iskola közössége Torma Sándortól. Az intézmény nevében Tóth Krisztina igazgatóhelyettes asszony, Kovács András kollégium vezető és Varga Zsolt gyakorlati oktatásvezető adta át az ajándékot. Megható pillanatok voltak ezek.

Igazgató úr három éve került intézményünk élére. Ezen időszak alatt átalakult a szakmaszerkezet, eltolódott a mezőgazdasági gépész képzés felé, természetesen megtartva a fő profilt, az erdészeti és vadgazdálkodási képzési formát is.

Igazgató úr elköszönő szavaiból is tükröződött, hogy a kezdet nagyon nehéz volt. Ma már jobban átlátható az iskola helye a közoktatásban, a kollégák teherbíró képessége, szakmaisága nem is kérdés. Ha valamit érzékelt ma az ember ezekben a pillanatokban, az az volt, hogy nagyon jó egy közösséghez tartozni, egy közösségért, egy célért dolgozni. Bízom abban, hogy erre a néhány esztendőre is jó szívvel fog emlékezni, s ha ránéz az emléklapra, nem felejti el, kiktől kapta.

Az időjárás ugyan megtréfálta a finom étket készítő szakácsokat, de a végeredmény magáért beszélt. Ízletes vadpörkölt, tárcsán sült hús várta a kollégákat. A mai délután nem a munkáról szólt, hanem a beszélgetésről, az együtt töltött idő örömeiről. Tudom, hogy hétfőn újra kezdődik a munka, a szóbeli érettségivel, a szakmai gyakorlatokkal, de nagyon jó érzés egy kicsit önfeledtnek lenni. A képek is ezt tanúsítják!

Nyugdíjba vonulása alkalmából még egyszer gratulálunk, és egészségben, örömökben gazdag nyugdíjas éveket kívánunk!

Írta: Kisgyura Brigitta

 

kattints a képre a galériához

felnőttképzés

friss hírek

Tanévzáró
Szőcsényben
Ssőcsényi diákok Bodrogon, a Paint Ball pályán
2019

Videó

ökoiskola

pályázat