Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2019. június 17.

Éld át igazából!

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2018-10-04

„Éld át igazából!” Somogyi Betyárok a dobogó legfelső fokán

Ezzel a névvel hirdette meg idén júniusban az Axiál Kft. mezőgazdasági képzést folytató iskoláknak szóló háromfordulós versenyét, amelyre a szőcsénypusztai Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is benevezett.

Az 5 fős csapatoknak a következő feladatokat kellett elvégezniük: az első forduló a „nyár íze” fotók készítése volt.  A mezőgazdasági munkálatok során (betakarítás, bálázás, tárcsázás, stb.) készült képeket kellett feltölteni a cég honlapjára, melyeket szakmai zsűri válogatott és értékelt.

A második fordulóban pedig egy témába vágó tesztlapot kellett kitölteniük a csapatoknak.

A két fordulópontszámai alapján a legjobb 4 csapat került a döntőbe, a hódmezővásárhelyi Hódmezőrület 3.0 nevű rendezvényre.

A döntőben 4 feladattal kellett a csapatoknak megbirkózniuk: Az első feladatban egy erőgépet kellett pótkocsival összekapcsolni, majd a járműszerelvénnyel be kellett tolatni egy kijelölt „garázsba”.

A második feladatban a versenyzőknek egy erőgépen kellett elvégezni a napi első elindulás előtti ellenőrzést. A harmadik feladat egy 13 kapatagból álló kultivátoron a kapaszárnyak cseréje volt,  negyedikként pedig egy újabb tesztsor várta a csapattagokat.

Szoros versenyben iskolánk, mindenkit maga mögé utasítva, az első helyen végzett.

A csapat tagjai: Miháczi Márton, Simonics Tamás, Vajda Máté, Varga Márió, Vasvári Richárd. Felkészítő tanáruk: Posza  János volt. Gratulálunk a Somogyi Betyároknak!

 

Írta: Varga Zsolt

kattints a képre a galériához

felnőttképzés

friss hírek

Tanévzáró
Szőcsényben
Ssőcsényi diákok Bodrogon, a Paint Ball pályán
2019

Videó

ökoiskola

pályázat