Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2019. május 22.

Pályaválasztási nyílt nap

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2018-10-08

Pályaválasztási nyílt nap Szőcsényben

A nyolcadik osztályos tanulóknak elindult a nagy hajrá, el kell dönteniük, hogy tanulmányainak melyik középiskolában fogják folytatni. Ezzel párhuzamosan megkezdődtek a pályaorientációs napok, amelyek segítik a tanulókat, a szülőket, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg. Ma a szőcsényi iskola is várta az érdeklődő tanulókat, szülőket. A környező településekről közel száz tanuló érkezett.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával megrendezésre kerülő pályaorientációs program Tóth Krisztina igazgató asszony általános tájékoztatójával kezdődött, aki ismertette az iskola szakmaszerkezetét, intézményünk jövőképét, lehetőségeit, az ösztöndíj lehetőségeket. Varga Zsolt gyakorlati oktatásvezető a szakmai képzés gyakorlati oldalát mondta el, Kovács András kollégium vezető pedig a hozzánk érkező, de távoli településeken élő tanulóknak hívta fel a figyelmét a kollégium hasznosságára, a családi légkörre. A tájékoztató után öt csoportban indultak el az érdeklődők az iskola területén. A különböző helyszíneken színes szakmai bemutatót láthattak, pl. az erdészeti szakmunkások a tanpályán gallyazást, darabolást végeztek, a gépész tanműhelyeknél az erő- és munkagépekkel lehetett megismerkedni, a kertészetben betekintést nyerhettek a mindennapi munkába, a virágkötőknél szebbnél szebb elkészült szárazvirág kompozíciókat láthattak, az asztalosműhelyben az eszközökkel ismerkedhettek. Visszakanyarodva, a kastélyban iskolatörténetet hallhattak, megtekinthették iskolánk névadójának tiszteletére létrehozott emlékszobát, ill. megtapasztalhatták, hogy milyen egy interaktív erdészeti szaktanterem. Kollégáimmal együtt azon voltunk, hogy egy-egy szeletét megmutassuk a munkánknak. Jól képzett szakemberekre van szükség, úgy véljük, hogy iskolánkban megkaphatják mind a szakmai elméleti, mind pedig a gyakorlati képzést is. Külső partnereinkkel való kapcsolataink pedig segítséget jelentenek abban, hogy tanulóink megismerkedhessenek a korszerű szakmai fejlesztésekkel.

A jó idő is velünk volt ma, megérintett mindenkit a gyönyörű ősz. Bízunk abban, hogy aki ma ellátogatott hozzánk, az elindult egy úton, és a jövő év szeptemberében tanulóink sorában köszönthetjük!


kattints a képre a galériához

felnőttképzés

friss hírek

Pályázati kiírás igazgatói beosztás betöltésére
Szőcsényben
Kedvezményes agrár képzési lehetőségek felnőtteknek!
Szőcsényben

Videó

ökoiskola

pályázat