Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2019. Április 25.

Sikeres pályaválasztási nyílt nap Szőcsényben

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2018-11-12

Sikeres pályaválasztási nyílt nap Szőcsényben

Gyönyörű novemberi napot választottunk arra, hogy az ősz színei mellett, iskolánk színes szakmai palettáját bemutassuk. A mai napon közel 120 érdeklődő nyolcadikos fiatal és szüleik látogattak el hozzánk, hogy tájékozódjanak szakmakínálatunkról.

Tóth Krisztina igazgató asszony részletes, a képzési struktúrát teljesen átfogó előadását követően az érdeklődők megtekintették az iskoláról készült rövid filmet, „A szőcsényi suli rád vár!” címmel. Ezek után forgószínpad-szerűen, a kollégák által kalauzolva hat helyszínen kaptak további ízelítőt iskolánk életéből. Az iskola történetével találkozhattak a Véssey kastélyban, az iskolatörténeti kiállítóteremben, Széchenyi Zsigmond emlékezetével az Emlékszobában; az erdészeti bemutatóteremben interaktív előadást hallhattak; a gépész tanműhelyeknél az erő- és munkagépekkel, azok felhasználási módjaikkal, működésükkel ismerkedhettek meg; a tanpályán tanítványaink látványos erdészeti bemutatót tartottak, ahol döntést, gallyazást, darabolást láthattak; a kertészetben a még virágzó növényeinket csodálhatták meg, ill. betekinthettek a fólia- és üvegházainkba; megcsodálhatták állatállományunkat a vadasparkban, és a végén iskolánk kollégiumát is megtekinthették.

Nemcsak a gyerek bizonytalan, a szülők is szeretnék, ha jó helyre kerülnének gyermekeik, ha olyan szakmát tanulnának, amivel az életben majd megállják a helyüket. Éppen ezért a felmerülő kérdésekre igyekezett minden kollégám a legjobb tudása szerint válaszolni. Szakmaiságunk, környezettudatosságunk, a Széchenyi-hagyomány ápolása, az erdő szeretete, a szántóföldek művelése, iskolánk jövőjét vételezi elő. Hívjuk, várjuk a fiatalokat, legyenek a szőcsényi nagy család életének részesei!

Írta: Kisgyura Brigitta

Fotó: Csernalovics László

 

kattints a képre a galériához

felnőttképzés

friss hírek

Eredményhirdetés Szőcsényben
2019
Rajzpályázat eredménye
Természetbarátok Munkaközössége Szőcsény

Videó

ökoiskola

pályázat