Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2019. augusztus 18.

Országos természetismereti vetélkedősorozat

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2018-11-29           Utoljára módosítva: 2018-11-30
Tisztelt Kolléga! Kedves Gyerekek!

Iskolánk Természetbarátok munkaközössége tizenkettedik alkalommal hirdeti meg országos természetismereti vetélkedősorozatát az általános iskolák 7-8. osztályosai és középiskolások számára.

A vetélkedőről:

I. Forduló:Feladatsor a természettudományi tantárgyak tananyagára épülő kérdésekből. A megoldásokat postai úton kérjük eljuttatni címünkre.Beküldési határidő: 2019. január 25.

II. Forduló:Általános iskolások számára:Ebben a fordulóban plakátot kell készítenetek, melynek témája a természet-, környezetvédelem. (A technika szabadon választott, méret: A 3-as.)Valamint egy „műalkotást” kell készítenetek hulladékból. (Csak mesterséges anyagokat szabad felhasználni, melyeket már a kukába szántatok, mérete maximum 50x50x50cm. A technika szabadon választott.Középiskolások feladata:Irodalmi műalkotás, vers vagy próza a természetről. Terjedelem egy A 4-es oldal. Valamint illusztráció készítése a vershez, prózához.Beadási határidő: 2019. február 22.Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola

III. Forduló:Élő vetélkedő, ahova kategóriánként (általános és középiskola), a legjobb csapatokat hívjuk meg, az első két forduló eredményei alapján. Ennek a fordulónak iskolánk ad otthont. A nap első felében szellemi, játékos és ügyességi feladatok lesznek, délután pedig akadálypályán méritek össze erőiteket.

A döntőbe jutottak külön értesítést kapnak.Nevezni az első forduló határidőre beküldött feladatlapjaival lehet. Iskolánként több csapat is indulhat. Egy-egy csapatban három-három tanuló legyen. A plakátokból, műalkotásokból, valamint az irodalmi alkotásokból és az illusztrációkból egy hónapos kiállítást tartunk a Marcali Kulturális Korzóban. 

A döntőbe jutott tanulókat és kísérőiket egész nap vendégül látjuk. A távolról érkezőknek szállást és étkezést biztosítunk. A feladatok, hírek és fotók, más információk megtalálhatók iskolánk honlapján.

A rendezvények fővédnöke Huszti Gábor a Somogy Megyei Önkormányzat Alelnöke.

Jó szórakozást és sok sikert kívánunk minden induló diáknak és segítő pedagógusnak!

Somogyzsitfa-Szőcsénypuszta, 2018. 11. 15.

Baráti üdvözlettel: 
Antics József
                    mk. vez.

kattints a képre a galériához

felnőttképzés

friss hírek

Mesztegnyőn jártunk ...
2019
Pedagógus nap a Góbé-tanyán
2019

Videó

ökoiskola

pályázat