Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2019. december 06.

Tisztes helytállás, bronzérem szőcsényi diákoktól

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2019-10-21

Hagyományosan Piliscsabán rendezték meg a dr. Szepesi László Országos Erdészeti Gépész Emlékversenyt október 16-19. között. Az országból 10 csapat 30 versenyzője mérte össze tudását gyakorlatban, írásban és szóban. A verseny a névadó iskolájának szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Agrárminisztérium, valamint az ország jelentős erdészeti gépeit forgalmazó STIHL Magyarország Kft. jelentős tárgyi, anyagi és szakmai támogatásával jött létre.

A szoros versenyben csak a pillanatnyi lélekjelenlét, a jobb fellépés döntött. Csapatunkat a 11. C osztály tanulói alkották: Ferenc Ferdinánd, Kérges Valentin és Orsós Imre. A gyakorlati versenyszámok közül a döntésben, az előkelő harmadik helyet szerezte meg Ferenc Ferdinánd. A felkészítésben a szakmai elméleti tárgyakat oktató kollégák, és a szakoktatók vettek részt, a versenyre Matakovics István és Vasas Csaba szakoktató kollégák kísérték el a versenyzőket.

Mit lehet tanulni egy ilyen megmérettetésen? Szakmát, tiszteletet, alázatot. A szakma csínját-binját, a versenyzőtársak tiszteletét, a versenybírókkal szembeni alázatot. Emellett nemcsak ellenfelekre, hanem barátokra is leltek a fiúk. Útravalóul csak annyit kívánhatunk Nekik és a nyomdokaikba lépőknek, hogy bátran el kell indulni minden megmérettetésen, mert a hibákból is lehet tanulni.  Gratulálunk!

Írta: Kisgyura Brigitta

Fotó: Matakovics István

kattints a képre a galériáhozKAFFEE

felnőttképzés

friss hírek

Sikeres szereplés a X. Országos Diák Szántóversenyen Kaposváron
Sikeres szereplés a X. Országos Diák Szántóversenyen Kaposváron
Bemutatkozás a XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napon
Bemutatkozás a XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napon

Videó

ökoiskola

pályázat