Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2020. január 19.

Pályaválasztási nyílt nap Szőcsényben

Szerző: mokaidu           Feltöltve: 2019-10-21

Igazi szép, őszi idő köszöntött ránk a mai napom, amikor is nyílt napot tartottunk a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek. A pályaválasztás, a megfelelő iskola megtalálása nem is olyan egyszerű feladat. Ki-ki, érdeklődésének megfelelően indul el meglátogatni az iskolákat, nem volt ez ma sem másképp. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával létrejött nyílt napra meghívást kapott a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. is.

Két nagyobb részre lehet osztani a mai délelőttöt. Az első részben 9 órától Tóth Krisztina igazgató asszony mutatta be az iskolát, a szakmaszerkezetet, mondta el a belépési feltételeket, a tanulócsoportok elosztását, a kollégium lehetőségét. Kiemelte a sajátos nevelési igényű tanulókkal való foglalkozást, az egyéni bánásmódot, a korszerűséget és a folyamatos szakmai fejlődést, ami az elmúlt időszakban is jellemezte az oktató-nevelő munkát. Kiemelte a jogosítvány megszerzésének lehetőségét, hiszen szinte minden nálunk képzett szakma vizsgára bocsátásának egyik követelménye a „T” kategória megszerzése.   

Mocz András a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. tulajdonosa a magánerdészetek jelenéről és jövőjéről, a környezetgazdálkodásról beszélt, ill. a jól felkészült szakemberekre való igényt emelte ki tájékoztatójában.

A továbbiakban a kollégiumi nevelők segítségével több csoportban, több helyszínt látogattak meg az érdeklődők. A jelent és a jövőt tapasztalhatták meg a tanműhelyeknél, a kertészetben, a vadasparkban, az interaktív szaktanteremben, és egy kicsit visszacsöppentek a múltba, a mi gyökereinkhez az iskolatörténeti kiállítás és Széchenyi Zsigmond emlékezete révén a Véssey kastély épületében.

Bízunk benne, hogy hasznosnak, érdekesnek és mindenekelőtt meghatározó élménynek tekintették a mai napot az idelátogatók. Hívjuk és várjuk a további érdeklődőket is, hiszen november 13-án, szerdán ismét szeretnénk lehetőséget adni azoknak a fiataloknak és szüleiknek, akik ma nem tudtak eljönni, hogy a felvételi lapok leadása előtt még tájékozódhassanak!

Írta: Kisgyura Brigitta

Fotó: Csernalovics László

kattints a képre a galériáhozKAFFEE

felnőttképzés

friss hírek

Természetismereti vetélkedő
Rajzpályázat
Természetismereti vetélkedő
Természetismereti vetélkedő

Videó

ökoiskola

pályázat