Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
2020. január 19.

Sikeres szereplés a X. Országos Diák Szántóversenyen Kaposváron

 
Szerző: rg           Feltöltve: 2019-10-21

A horvátországi Krizsevciből, a vajdasági Topolyáról érkező versenyzőkkel kiegészülve mérték össze a tudásukat a mezőgazdasági gépész tanulók az elmúlt hétvégén Kaposváron. Az AM DASZK Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola szervezésében megvalósuló szántóversenyen két kategóriában hirdettek győzteseket: 2-3 ekefejes ágyeke, ill. 2-3 ekefejes váltva forgató eke kategóriákban. A szép őszi idő kedvezett a versenyzőknek és a szervezőknek. Iskolánkat három tanuló képviselte: Girikter Krisztián 11.B, Orsós Győző és Szabó Péter 11.C osztályos tanulók. Felkészülésüket segítette Antal Győző és Posza János szakoktatók, akik a versenyre is elkísérték a tanulókat, ill. az elméleti felkészítésből kivette a részét Cziráki László és Kozma Lajos szakmai elméletet tanító kollégáink.

A felkészülés meghozta az eredményt, Szabó Péter a 2-3 váltva forgató eke kategóriáját megnyerte, első helyen végzett, Orsós Győző különdíjat zsebelt be, de Krisztián is hasznos tapasztalattal, élményekkel gazdagodva érkezett haza.

Dr. Princz Zoltán igazgató úr a versenyhez kapcsolódva kiemelte, hogy a Kaposvári Állattenyésztési Napok kísérő versenyének két nagyon fontos célja van. Az egyik, hogy a versenyzők, és intézményekben tanulók is elsajátítsák a szántás, mint alaptevékenység fortélyait, figyelve a pontosságra a barázdanyitáskor, záráskor, a szét- és összeszántásnál is. A másik pedig a környezettudatosság, hogyan lehet jó minőségű eszközökkel, környezetbarát technológiákkal a jövő század embereinek is megőrizni a földet.

Gratulálunk a versenyzőknek, a felkészítőknek!

Írta: Kisgyura Brigitta

Fotó: Posza János

kattints a képre a galériáhozKAFFEE

felnőttképzés

friss hírek

Természetismereti vetélkedő
Rajzpályázat
Természetismereti vetélkedő
Természetismereti vetélkedő

Videó

ökoiskola

pályázat